БЮТ зайняв позиції опонентів перед судом по Тимошенко в Харкові

Понеділок, 21 травня 2012, 09:48

Близько 200 прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко станом на 9:30 проводять мітинг біля будівлі, де о 10:00 почнеться засідання Київського районного суду Харкова в справі Тимошенко.

Прихильники Тимошенко тримають прапори "Батьківщини", Блоку Юлії Тимошенко, партії "Фронт змін", державні прапори, портрети Тимошенко й плакати: "Ти коли нап'єшся крові, межигірський Бандюкович", "Спасибі дурним українцям за шапкокрада й убивцю" та інші.

Вони також скандують: "Юлі волю!"

Вони зайняли місце, де в дні попередніх засідань проводили акцію супротивники екс-прем'єра. Але сьогодні опонентів Тимошенко біля суду не спостерігається.

Будинок суду оточено міліцією.

Розрахований на 200 осіб зал засідань суду заповнений менш ніж наполовину.

На слуханні присутні захисники Тимошенко депутати Верховної Ради Сергій Власенко і голова фракції Андрій Кожем'якін.

Раніше заступник глави облорганізації партії "Батьківщина" Валерій Дудко повыдомляв, що сьогодні не планується участь в акції делегацій з інших областей.

"Оскільки прокурор заявив, що буде клопотатися про перенесення засідання, зрозуміло, що сьогоднішнє засідання носитиме технічний характер. Тому, щоб не відволікати людей від підготовки до виборів, було ухвалене рішення про проведення акції силами харківської організації", - сказав Дудко.

Паралельно з акцією прихильників на площі перед судом ідуть роботи із благоустрою. Працівники КП "Харьківзеленбуд" висаджують квіти на клумбах, а на протилежній від суду стороні викладається тротуарна плитка.

Раніше держобвинувачення в справі ЄЕСУ заявили, що 21 травня мають намір звертатися в суд із проханням перенести засідання у зв'язку з тим, що підсудна Тимошенко перебуває в харківській лікарні, де проходить реабілітаційний курс процедур.

Українські новини, Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News