Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Німеччини: українська влада ще може зробити "Євро-2012" святом

Понеділок, 21 травня 2012, 16:36

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот вважає, що українська влада ще може надати "правильні політичні сигнали" для деполітизації і порятунку "Євро-2012".

Про це він пише у своєму блозі на "Українській правді".

На думку німецького посла, ще не пізно зробити з чемпіонату "футбольне свято".

"Правильні політичні сигнали з боку української сторони могли б деполітизувати Чемпіонат. Мужні рішення, відхід від мантри "ми все робимо правильно". Також і відхід від позбавленої довіри формально-юридичної аргументації", - пише Гаймзьот.

Посол наголошує, що, якщо підходити формально-юридично, то "навряд чи хоча б один закон ухвалено конституційно, адже Конституція вимагає для цього особистої присутності".

"І якщо "в останню хвилину" ще будуть зроблені правильні пропозиції щодо матеріально доступних польотів і місць проживання, то свято ("Євро-2012") могло б розпочатися", - вважає Гаймзьот.

А інакше, за його словами, "може статися так, що наприкінці буде одне лишень похмілля без п'янкого збудження (від футболу)".

Посол зазначає, що, навіть попри поразку Баварії у грі проти Челсі, вирішальним у матчі було те, що "ми отримали змогу насолодитися захоплюючим вечором з висококласним футболом, з швидкою, професійною грою найвищої якості".

"Все це викликало бажання, щоб було ще більше. Навіть якщо підсилення "Баварії" в особі українського футболіста не змогло посприяти перемозі: Тимощук довів свою багатогранність та свою здатність стати також і в ролі центрального захисника козирним гравцем команди", - зазначив він.

"Той, хто бачив п'ять опублікованих фотографій учасників саміту "Великої вісімки" на момент спостереження ними виконання пенальті – Камерон у торжествуючій позі, Обама захоплений, Меркель скептична, Баррозу напружений, у Медведєва в очах здивування ентузіазмом його колег – той уяснив собі, що об'єднуюча функція футболу сягає аж у найвищі політичні верхівки", - наголосив посол.

Фото з сайту Білого Дому
 Фото Reuters із news.tochka.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування