Тимошенко підписала позов до Кузьміна в лондонський суд

Понеділок, 21 травня 2012, 17:39

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко підписав у екс-прем'єра всі документи, необхідні для подачі позову до першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна в лондонський суд.

"Ми підписали всі необхідні документи. Найближчим часом ми закінчимо консультації з нашими британськими колегами, і відповідно до процедур, передбаченими законодавством Великобританії, ці документи будуть спрямовані у відповідну установу", - сказав Власенко в понеділок журналістам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами адвоката, його підзахисна вимагає спростувати недостовірну інформацію, що була поширена Кузьміним в інтерв'ю Бі-Бі-Сі в березні поточного року.

Власенко не виключив, що в рамках позову будуть заявлені "претензії матеріального характеру".

Відповідаючи на уточнююче питання, коли саме може бути поданий позов у лондонський суд, він сказав: "Покищо ви бачите, що мій графік зв'язаний із ЦКБ№5 Харкова. Як тільки в мене буде вікно, я відразу зустрінуся з колегами і ми здійснимо всі необхідні дії".

Як повідомлялося, у березні Кузьмін дав інтерв'ю британської телекомпанії Бі-Бі-Сі, у якому, зокрема заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування убивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 р.

Крім того, Кузьмін  заявив, що щодо Тимошенко  було порушено і розслідувалося "біля десятка кримінальних справ".

"Усі справи щодо Тимошенко  закінчені", - відзначив Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News