Власенко запевняє, що лікувати ув'язнених за кордоном можна за законом

Понеділок, 21 травня 2012, 20:32

Законодавство України дозволяє лікування ув'язненого за межами країни.

Про це на брифінгу перед Центральною клінічною лікарнею "Укрзалізниці" в Харкові заявив захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Я хочу зазначити, що, не торкаючись питання бажання або небажання Юлії Володимирівни лікуватися за кордоном, чинне законодавство не потребує ніяких додаткових змін для лікування будь-якого ув'язненого за межами кордонів України", - сказав він.

"По-перше, ч. 2 ст. 7 Кримінально-виконавчого кодексу надає ув'язненим всі права, які мають інші громадяни України, а по-друге, ст. 36 основ законодавства України з питань охорони здоров'я, стаття так і називається "лікування хворих за кордоном Україна", - цитує захисника УНІАН.

"І, відповідно, немає обмеження, щоб ця норма не застосовувалася до осіб, які перебувають в ув'язненні", - додав Власенко.

За словами захисника, щоб реалізувати цю норму, треба висновок лікарів про те, що людина потребує лікування, і висновок про те, що таке лікування неможливе в Україну.

"Держава зобов'язана сприяти лікуванню такої людини за кордоном. Потрібна політична воля Януковича на такі дії", - сказав Власенко.

Як відомо, раніше генпрокурор Віктор Пшонка неодноразово заявляв, що українським законодавством не передбачений виїзд засуджених на лікування за кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування