Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович говорив ще з одним колегою: "Тема демократії цілодобова"

Понеділок, 21 травня 2012, 23:17

Президент Віктор Янукович у Чикаго провів зустріч із президентом Ісламської Республіки Афганістан Хамідом Карзаєм.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба українського президента.

"Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва. У розмові взяли участь члени офіційних делегацій двох країн", - йдеться в повідомленні.

"Ми обговорили широкий спектр співробітництва, яке ми будемо починати найближчим часом. Це і питання різних об'єктів інфраструктури в Афганістані - транспортної, енергетичної. Це ремонт нашої військової техніки зразка СРСР", - розповів президент журналістам в Чикаго.

"У нас є пропозиції, від яких (Афганістану) важко буде відмовитися", - цитує Януковича "Інтерфакс-Україна".

Президент підкреслив, що Україна не тільки вносить свій внесок у миротворчу місію НАТО в Афганістані, але і захищає свої економічні інтереси в цій країні.

"Афганістан дуже цікавий для нас партнер в цьому регіоні і ми об'єднуємо ці питання. Наша партнерська участь сприймається позитивно в усьому світі, не тільки в Афганістані", - зазначив він.

"Всі інші контакти, які були, в тому числі і з президентом Польщі, вони стосувалися питань європейської інтеграції, вони стосувалися питань Євро - 2012, співробітництва, тому що це для нас буде найважливіша подія цього року", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що надалі він ще неодноразово буде спілкуватися з президентом Польщі Броніславом Комаровським з питань координації під час Євро-2012.

Крім того, президент підкреслив, що участь в самітах дає можливість неформальних зустрічей, що є важливим для питань співробітництва.

"Крім офіційних зустрічей (на саміті НАТО) багато було неформальних зустрічей з моїми колегами з інших країн, і це дуже важливо. Будь-які контакти завжди сприяють інтересам нашої держави і вирішенню різних питань", - сказав Янукович.

Відповідаючи на питання про те, чи ставилися питання дотримання демократії в Україні під час таких зустрічей, він сказав: "Ми постійно про неї (про демократію) говоримо, цілодобово".

Крім того, відбулася зустріч Януковича і президента Румунії Траяна Бесеску у форматі "віч-на-віч".

Раніше повідомлялося, що президент України "віч-на-віч" зустрівся з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування