У Європарламенті розклали плакат "Юлі - волю"

Вівторок, 22 травня 2012, 11:44

У Європарламенті розпочалися дебати щодо ситуації зі справою Юлії Тимошенко та її впливу на українсько-європейські відносини.

На засіданні присутні дочка прем'єра Євгенія Тимошенко та заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

Після оголошення обговорення, у залі Європарламенту депутати розклали плакат англійською мовою "Freedom for Julia", що перекладається як "Юлі Волю!"

фото твіттер-юзера Massimo Tamblè 

Єврокомісар Штефан Фюле на початку засідання заявив про занепокоєння перенесенням розгляду касації у справі Тимошенко.

"Що стосується дотримання законних прав Тимошенко, український касаційний суд оголосить рішення в справі Тимошенко наприкінці червня, а Європейський суд з прав людини може прийняти рішення тільки після цього", - сказав він.

"Це також стосується справи Юрія Луценка, який також подав апеляцію на його вирок. Всі майбутні суди мають дотримуватися положень нового КПК і таким чином забезпечити рівність сторін, прав захисту і звинувачення, та працювати без попереднього ув'язнення", - додав Фюле.

"Ми очікуємо від України прогресу", - додав він і назвав кроком вперед прийняття Кримінального процесуального кодексу.  

"Однак Тимошенко та інші жертви політично вмотивованого правосуддя вже засуджені", - додав він і наголосив на необхядності реформування Кримінального кодексу.

Фюле також наголосив, що важливими також є майбутні вибори до парламенту.

"Вибори будуть важливим тестом. Ми слідкуватимемо за компанією і виборами дуже уважно. Вибори свідчитимуть, чи хоче Україна відповідати європейським очікуванням", - додав він.

Він ще раз підкреслив, що подальше просування відносин з Україною залежатиме від відмови України від "вибіркового правосуддя", проведення чесних виборів та здійснення реформ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування