Співдоповідачка ПАРЄ: У Ради Європи закінчується терпіння

Вівторок, 22 травня 2012, 12:03

Співдоповідачка Моніторингового Комітету ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін вважає, що президент Віктор Янукович опинився у глухому куті у зв’язку зі справою Юлії Тимошенко.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Українському тижню".

"Розв’язання ситуації (щодо Тимошенко) в руках українського президента, і існують засоби, щоб її розв’язати – за наявності такого бажання", - сказала Марієтта де Пурбе-Лундін.

"В будь-якому разі, ми сподіваємося, що президент Янукович зможе знайти вихід з того кута, в якому він зараз знаходиться, у політичному розумінні, і Україна матиме гарне майбутнє в Європі", - додала вона.

На думку співдоповідачки, Янукович повинен ухвалити політичне рішення щодо Тимошенко, Юрія Луценка та інших ув’язнених.

"Він повинен розуміти, що світ уважно спостерігає за Україною", - сказала вона.

Марієтта де Пурбе-Лундін додала, що, ставши членом Ради Європи, Україна взяла на себе цілу низку зобов’язань, зокрема в царині додержання прав людини, справедливого правосуддя тощо, "і ці обіцянки досі невиконані".

"Я вважаю, що українці самі зацікавлені в тому, щоб мати незалежне та справедливе правосуддя і жити за демократичними стандартами, прийнятими в Раді Європі. Навіщо вам було ставати членами ради Європи, якщо ви в цьому не зацікавлені?.. Ми не "штовхаємо" Україну кудись, як ви кажете, адже ми вважаємо, що українська влада сама зацікавлена в тому, щоб змінити ситуацію на краще. Зрештою, це потрібно не Раді Європі, це потрібно вам самим", - сказала вона.

"У Ради Європи закінчується терпіння щодо України. Ми втомилися від розмов, ми чекаємо вже якихось реальних дій. Звичайно, ми хочемо допомогти вам, але я повторю: це потрібно найперше вас самим", - додала співдоповідач.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування