Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У проект резолюції Європарламенту вписали "політичні мотиви"

Середа, 23 травня 2012, 18:11

У текст проекту резолюції Європарламенту по Україні внесено поправки, фігурує фраза "ув'язнені з політичних мотивів".

Всього в тексті налічується 7 поправок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, правка, авторство якої належить європейським народникам, внесена в положення проекту резолюції, в якому ЄП закликає прояснити ситуацію з ув'язненими, засудженими за політичними мотивами до початку виборчої кампанії.

Якщо раніше параграф зазначав, що ЄП закликає українську владу "прояснити ситуацію з ув'язненими до початку виборчої кампанії", то тепер її зміст змінився: "ЄП закликає українську владу прояснити ситуацію з ув'язненими з політичних мотивів до початку виборчої кампанії".

Слова про ув'язнених "з політичних мотивів" також включені і в параграф, в якому ЄП закликає "українську владу гарантувати повну повагу прав всіх ув'язнених".

Раніше ЄП закликав "українську владу гарантувати повагу прав всіх ув'язнених, включаючи Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, а також адекватну медичну допомогу у відповідній установі, забезпечити право доступу без обмежень їх адвокатам, право на відвідування родичами та іншими особами, наприклад, послом ЄС".

Тепер в тексті після слів "всіх ув'язнених" йдуть слова "ув'язнених з політичних мотивів". Далі текст збережений.

Внесено доповнення і в параграф, в якому ЄП закликає українську владу гарантувати справедливий і прозорий касаційний процес справи Тимошенко.

Зокрема, нове останнє речення говорить про те, що ЄП взяв до уваги факт перенесення розгляду касації до 26 червня, висловлює в зв'язку з цим співчуття і застерігає від подальшого затягування судового процесу. Авторство цієї поправки належить групі ліберальних демократів.

Крім того, вилучено параграф, раніше запропонований групою зелених, яким вітався факт переведення екс-прем'єра Тимошенко з колонії в клініку "по її рішенню".

Від групи ліберальних демократів доданий параграф, в якому Європарламент закликає українську владу "створити незалежну та неупереджену юридичну панель (мається на увазі участь європейських експертів) з метою повідомлення про можливі порушення основних прав і свобод у справах проти Тимошенко та інших членів її уряду.

Як очікується, голосування резолюції відбудеться в четвер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування