Тимошенко не пустять на похорон свекра, але дадуть подзвонити

Четвер, 24 травня 2012, 15:27

Юлія Тимошенко не зможе виїхати на похорон свого свекра – Геннадія Тимошенка, бо це суперечить законодавству.

Про це повідомляє у четвер Державна пенітенціарна служба.

"Ми висловлюємо співчуття Ю. Тимошенко у зв’язку зі смертю її свекра, однак надання їй права короткочасного виїзду буде суперечити законодавству", - сказав помічник голови ДПтС Ігор Андрушко.

Відповідно до статті 111 Кримінально-виконавчого кодексу України та затвердженої Міністерством юстиції "Інструкції про порядок надання засудженим короткочасних виїздів за межі установ виконання покарань", засудженим може бути дозволено короткочасні виїзди на території України лише у зв’язку з винятковими особистими обставинами, а саме - стихійним лихом, що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім’ї, а також у зв’язку зі смертю чи смертельно небезпечною хворобою близького родича.

"До близьких родичів, відповідно до ст. 111 кодексу, у даному випадку відносяться лише подружжя, батьки, діти, всиновлювачі та всиновлені, рідні брати та сестри, дід, бабуся, онуки", - пояснює Пенітенціарна служба.

ДПтС повідомляє, що у відповідь на письмове звернення Юлії Тимошенко з проханням про короткочасний виїзд за межі установи та ЦКЛ "Укрзалізниці" їй буде надано вмотивовану письмову відповідь з посиланням на норми чинного законодавства.

Втім, Юлії Тимошенко дозволили висловити співчуття рідним по телефону – в порядку винятку, додає Служба.

ДПтС уточнює, що за Кримінально-виконавчим кодексом та Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань для телефонних розмов засуджені можуть використовувати телефон чергової частини або таксофон, встановлений на території установи виконання покарань.

"Надання телефонних розмов засудженим, які перебувають у лікувальних закладах МОЗ України, чинним законодавством, а також відомчими або міжвідомчими нормативно-правовими актами не передбачено", - наголошує служба.

"Однак, враховуючи особливість існуючої ситуації в родині, після погодження цього питання з керівництвом Качанівської виправної колонії (№54) як виняток, надано дозвіл засудженій Ю.Тимошенко на здійснення телефонного дзвінка для висловлення співчуття рідним", - інформує ДПтС.

Раніше у четвер, 24 травня, стало відомо про смерть Геннадія Тимошенка, свекра екс-прем’єрки й колишнього гендиректора корпорації "ЄЕСУ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...