Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович найняв проти Тимошенко юристів "Уотергейту"

Четвер, 24 травня 2012, 21:14

Мінюст України уклав угоду з фірмою Skadden (США) про співпрацю у справі, яку розглядатиме Європейський суд з прав людини за скаргою екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, якого цитує УНІАН.

За словами міністра, таке рішення було ухвалено у зв’язку із тим, що захист Тимошенко нещодавно звернувся до Європейського суду з прав людини із доповненням до попереднього звернення в частині оцінки, чи був справедливий суд, який виніс Тимошенко вирок.

Відповідно до угоди американська фірма допомагатиме Міністерству юстиції, Уповноваженому України при ЄСПЛ готувати позицію українського уряду під час розгляду в Європейському суді скарги Тимошенко.

Лавринович наголосив, що Skadden є провідною юридичною фірмою, а керуючий партнер фірми, який буде особисто очолювати цю роботу, Грегорі Крейг був адвокатом у Кофі Аннана, Олександра Солженіцина, а також газети "Вашингтон пост" під час "уотергейту".

Міністр наголосив на високому фаховому рівні та міжнародному авторитеті фахівців цієї фірми.

"Ми їх залучаємо для цієї роботи, щоб мати абсолютно точну і ясну картину", - наголосив він.

При цьому представники американської фірми матимуть змогу не лише ознайомитись з документами, а провести зустрічі як з представниками обвинувачення, так і захисту Тимошенко, якщо вони погодяться на таку зустріч.

"Щоб не виникало жодних сумнівів і домислів у цій справі", - наголосив міністр юстиції.

"Я думаю, що всі, хто хотів би побачити справедливий суд, отримають точну оцінку і вичерпні дані, що зніме всі сумніви, які у них виникали", - зауважив Лавринович.

Як відомо, днями захист екс-прем'єра Тимошенко подав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) додаткові документи до її скарги від 2011 року, які стосуються порушення права на справедливий суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування