Захист Тимошенко наполягає, що вона має право на телефон

П'ятниця, 25 травня 2012, 08:45

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має право на телефонний дзвінок згідно з Кримінально-виконавчим кодексом, а не як виняток.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, передає Інтерфакс.

"Я вважаю верхом цинізму те, що зараз пенітенціарна служба розповідає із цього приводу, що у зв'язку із цим (зі смертю свекра Геннадія Тимошенка) вони надають Тимошенко якісь привілеї", - сказав він.

"Так, Юлія Володимирівна сьогодні мала можливість зробити один дзвінок, але згідно з  ч.5. ст.110 Кримінально-виконавчого кодексу будь-який ув'язнений у країні має право на необмежену кількість телефонних дзвінків", - підкреслив він.

"Цього права в Україні позбавлена лише одна людина - Юлія Тимошенко. І зараз цей дзвінок їй як подарували - не треба. Не треба робити виключення для Тимошенко - треба просто виконувати закон", - заявив Власенко журналістам біля лікарні, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

Власенко відмовився відповідати на запитання, з ким саме Тимошенко спілкувалася телефоном, відзначивши, що це її "особиста персональна справа".

"Я б не коментував цього в принципі, якби цю підлу заяву не зробила пенітенціарна служба", - підкреслив Власенко.

Він також вважає, що Державна пенітенціарна служба мала надати Тимошенко виїзд у зв'язку зі смертю, її свекра, а відмовила для того, щоб "принизити й образити" екс-прем'єра.

Як повідомлялося, у четвер перший заступник глави Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко в коментарі заявив, що за законом не має права дозволити засудженій Тимошенко виїзд у зв'язку зі смертю її свекра.

"Законодавчо ми просто не маємо такого права. Ми висловлюємо співчуття родині Тимошенко із цього приводу. Також, як виключення, порушуючи режимні вимоги пенітенціарної системи, ми дозволили їй сьогодні спілкування з родичами телефоном", - повідомив Сидоренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування