Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: Платіні нічого не каже, що Євро-2012 збагачує сумнівні структури

Понеділок, 28 травня 2012, 13:32

Президент Віктор Янукович не сприйняв серйозно сигналів Заходу та критики міжнародної спільноти щодо ситуації з ув’язненими екс-урядовцями.

Про це в інтерв’ю виданню Die Zeit заявила німецький євродепутат від Партії зелених Віола фон Крамон, пише Тиждень.

"Віктор Янукович лавірує, але на жаль нічого не зрозумів. Він вважає, що в нього є тільки одна проблема на ім’я Юлія Тимошенко. Але в ув’язненні перебувають понад 20 колишніх членів уряду", - сказала вона.

"Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін пообіцяв мені в Берліні, що я зможу поговорити з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і екс-міністром охорони навколишнього середовища Георгієм Філіпчуком у в’язниці. З цього нічого не вийшло. Пояснення не вважається потрібним", - сказала вона.

"Янукович та його Партія регіонів намагаються систематично виключити опозицію з виборів в жовтні. А дружини Філіпчука і Луценка кажуть, що європейський футбольний чемпіонат ситуацію лише погіршить", - додала фон Крамон. 

Крім того, вона обурилась, що президент УЄФА Мішель Платіні поводиться так, ніби в Україні немає жодних проблем та ігнорує заклики продемонструвати офіційну реакцію асоціації.

"Президент УЄФА Мішель Платіні відкидає вимоги (щодо бойкоту Євро-2012 – Ред.) і на публіці демонструє стриманість. Для мене це означає: той, хто мовчить, той погоджується", - обурилась вона.

"І Платіні також нічого не сказав про те, що Євро збагачує сумнівні структури... Янукович створив для цього умови відразу ж після вступу на посаду за допомогою закону, який скасовував зобов’язання на тендер в світлі підготовки до чемпіонату Європи", - зазначила євродепутат.

"Замовлення потім розподіляє Борис Колесніков, міністр інфраструктури й діловий партнер Ріната Ахметова, власника клубу "Шахтар". Проект Януковича з використання футболу для покращення іміджу я вважаю таким, що не вдався", - додала фон Крамон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування