Парламентська компанія перетвориться в побиття і похорон один одного

Понеділок, 28 травня 2012, 16:08

Прийдешня парламентська кампанія буде проведена в традиціях української політики - багато шуму, неуцтва і бійок.

Про це Лігабізнесінформ заявив директор Соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко.

"Політики знову на виборах. Прийдешня виборча кампанія буде дуже насиченою. Будуть і великомасштабні похорони одне одного, буде і побиття, буде шоу. І усе з однією метою: приховати необхідність серйозної роботи з виборцями і необхідність вести серйозну політичну боротьбу", - підкреслив Небоженко.

Наприклад, відзначив політолог, закон про мови, запропонований Партією регіонів, позбавляє регіоналов потреби "звітувати за два пропущених роки, пояснювати, чим вони займалися і що відбувається в країні".

"Крім того, це на руку й опозиції, адже їм теж не потрібно особливо напружуватися і придумувати політичну програму, а можна зосередитися на тім, що в них виходить найкраще", - додав експерт.

На його думку, прийняття закону про мови не вплине ні на що в Україні, тому що населення не вірить політикам і знаходиться у вкрай важкому матеріальному становищі.

"Чомусь вважається, що народ абсолютно дурний, що можна знову підняти червону ганчірку і він раптово забуде про жахливий стан економіки, високі ціни і низькі заробітні плати", - сказав Небоженко.

"Донецьк, Львів, Київ, Севастополь - сьогодні всі українські міста об'єднані в одному бажанні: влада повинна думати про добробут своїх громадян, а не займатися рекетом, віднімати бізнес, підвищувати податки, красти у власних людей. Влада повинна створювати нормальні умови існування. Але влада вирішила, що можна однією рукою знову підняти мовну тему, а іншої - спокійно продовжувати красти з кишені людей", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування