Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники можуть відправити Луценка у колонію через тиждень

Понеділок, 28 травня 2012, 18:03

Рішення про етапування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до виправної колонії буде прийнято до кінця поточного тижня - до 4 червня.

Про це повідомив помічник глави Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Буде засідати комісія, визначати режим і колонію. А після цього буде час, протягом якого ми повинні людину відправити в місце відбування покарання... У найближчі дні, я думаю, що на цьому тижні буде засідати", - зазначив Андрушко.

За його словами, Пенітенціарна служби 28 травня отримала повідомлення про те, що вирок Луценко вступив в силу.

"Тільки сьогодні отримано офіційне повідомлення про те, що вирок вступив в силу... Але після цього спеціальна процедура - буде засідати комісія", - повідомив Андрушко.

Він також висловив припущення, що, швидше за все, Луценко буде направлено до Менської виправної колонії №91 (Чернігівська область), де відбувають покарання колишні співробітники правоохоронних органів.

Захист Луценко вважає малоймовірним конвоювання екс-міністра в колонію до завершення судом розгляду другої кримінальної справи за звинуваченням Луценка в перевищенні службових повноважень при організації стеження в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

На думку захисту, присутність на судовому засіданні підсудного є обов'язковим, тому немає сенсу відправляти екс-міністра в колонію, щоб потім кожен раз возити його до Києва на судові засідання.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив екс-міністра до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за незаконне виділення квартири водієві і нарахування його стажу, а також за святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

16 травня Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок екс-міністру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування