Корупція на Євро-2012 зростає за графіком - Bloomberg

Понеділок, 28 травня 2012, 20:08

На тлі корупції витрати на нові стадіони для чемпіонату Європи з футболу в Україні в два рази перевищують аналогічний показник для Польщі.

Про це йдеться у статті Ендрю Ланглі і Дар'ї Краснолуцької для Bloomberg.

За рівнем сприйняття корупції Україна випередила Того, Уганду і Таджикистан.

На графіку дня виданням порівнюються позиції двох країн, що приймають Євро-2012, в Індексі сприйняття корупції, який складається Transparency International, а також вартість будівництва та модернізації стадіонів для проведення червневого чемпіонату в розрахунку на одне місце.

Крім того, наводяться аналогічні показники для ПАР, яка приймала чемпіонат світу в 2010 році, і Бразилії, де буде проводитися чемпіонат 2014 року.

 

"Не дивно очікувати істотного зловживання повноваженнями, розкрадань і корупції у сфері державних закупівель, куди може входити фінансування об'єктів інфраструктури, які перебувають у державній власності, в тому числі стадіонів", - зазначає менеджер Мережі по боротьбі з корупцією Організації економічного співробітництва та розвитку у Східній Європі Ольга Савран.

"В уряду немає реальної політичної волі на те, щоб протистояти корупції", - додала вона.

Як відомо, з тих пір як в 2010 році до влади прийшов Віктор Янукович, Україна перемістилася на 152-е з 134-го місця в індексі Transparency International.

У віце-прем'єра Бориса Колесникова, відповідального за підготовку до Євро-2012, не стали коментувати зростання корупції під егідою підготовки чемпіонату.

Прес-секретар Колесникова Юрій Громницький не відповів на п'ять дзвінків на робочий номер і мобільний телефон, а також на відправлене по електронній пошті прохання про коментар.

У Нацагенстві з підготовки та проведення чемпіонату не відповіли на письмовий запит про коментар.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування