У ЄС нагадали, що євроінтеграція залежить від самої України

Вівторок, 29 травня 2012, 10:07

Якщо Україна уживатиме заходів до євроінтеграції, то вона стане частиною Європейського Союзу.

Про це заявив журналістам під час прес-конференції з нагоди презентації проекту "Залучення прямих іноземних інвестицій у Севастополь" посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"Європейський Союз вважає, що Україна - це частина Європи, сусід, довгостроковий партнер для ЄС. Якщо Україна вживатиме заходів до євроінтеграції з ЄС, то вона стане частиною ЄС. Ми розуміємо, що це саме те, що хоче більшість українського населення", - сказав Тейшейра.

Посол ЄС нагадав, що завершено переговори із приводу асоціації.

"Ця угода може стати найкращим інструментом для реформ в Україні. ЄС дав зрозуміти українській владі, чого він очікує від них. І, звичайно, серед цих вимог - відмова від використання системи правосуддя для рішення тих або інших політичних цілей. Це вимога організації демократичного процесу", - відзначив Тейшейра.

Він також виразив упевненість, що незабаром цю ситуацію можна буде перебороти.

"Далі Україна буде твердо й чітко рухатися в напрямку інтеграції", - доповнив посол ЄС.

 За словами високопоставленого представника ЄС, у Європейському Союзі існує багато інвесторів, у яких є кошти й вони продовжують інвестувати їх по усьому світі.

"Європейський Союз - інвестор практично у всіх регіонах миру, тому від Севастополя потрібне створення умов, які будуть сприятливі для європейських інвесторів, а також сприятливі для інвесторів з інших регіонів миру, яким потрібні ті ж самі умови", - підкреслив Тейшейра.

Відповідаючи ж на питання журналістів про те, чим Європа, у якій криза зможе допомогти Севастополю, посол ЄС сказав, що "у Європейському Союзі - криза, але ЄС намагається впоратися із цією кризою".

"Історія показала, що Європейський Союз після кожної чергової кризи ставав сильнішим. Після кожної кризи Євросоюз тільки поглиблював інтеграцію", - додав дипломат.

Планується, що проект ЄС буде сприяти залученню прямих іноземних інвестицій у Севастополь, розрахований на 2 роки і його бюджет становить 1,9 мільйонів євро. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування