22 студенти Ківалова отруїлися на випускному

Вівторок, 29 травня 2012, 10:30

22 випускники Одеської національної юридичної академії з 26 до 28 травня звернулися до швидкої меддопомоги з симптомами харчового отруєння та підвищеною температурою.

Хворі були госпіталізовані до інфекційної лікарні Одеси з діагнозом "гастроентероколіт", повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.

Перебіг захворювання - середньої важкості.

Всі захворілі відзначали закінчення академії в одному з ресторанів міста. Загалом на святкуванні було 46 випускників.

Нині головний державний санітарний лікар Київського району Одеси виніс постанову про тимчасову заборону експлуатації ресторану. Проводяться протиепідемічні та санітарно-гігієнічні заходи.

Коментуючи отруєння, президент Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов (нардеп від Партії регіонів) заявив, що адміністрація університету не залишить без уваги цю подію.

"Керівництво ресторану має особисто контролювати якість продуктів. У закладі, де наші студенти відзначали свій випускний, до цього питання поставилися недбало, поставивши під погрозу життя й здоров'я людей", - цитує прес-служба Ківалова.

"Я заявляю, що ми цю справу просто так не залишимо. Адміністрація університету вже провела внутрішнє розслідування. У нас є підозри, якими саме продуктами отруїлися наші студенти", - сказав президент академії.

Крім того, за словами Ківалова, є інформація, що керівництво ресторану намагається домовитися з санепідемстанцією Київського району.

"З усією відповідальністю заявляю, що я й керівництво університету не допустимо цього. Якщо треба, зробимо аналізи не тільки в Одесі, але й у Києві, і з’ясуємо, чим насправді отруїлися наші діти. Усі винні у цій події, понесуть відповідальність, аж до порушення кримінальних справ", - запевнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування