Янукович клянеться, що йому потрібні незалежні суди

Вівторок, 29 травня 2012, 14:32

Президент Віктор Янукович вважає необхідним забезпечення вільного доступу громадян до судових справ і прозорості в питаннях ознайомлення із судовими справами.

Про це він сказав у вівторок на церемонії складання присяги суддями, вперше призначеними на посаду, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Кожен громадянин має відчувати підтримку держави в доступі до правосуддя... Для цього, насамперед, необхідно забезпечити доступ громадян до інформації про судові засідання, дати можливість оперативно й безперешкодно подавати до суду й вимагати документи, створити зручні умови для очікування судового засідання та ознайомлення з матеріалами справи", -сказав Янукович.

Він також наголосив, що "зміцнення незалежності суддів є одним з пріоритетів на сьогоднішній день".

"Наша мета-привести систему правосуддя до кращих міжнародних стандартів, посилити авторітет і престиж суддівської професії, зміцнити незалежність суддів",- сказав Янукович.

При цьому президент зазначив, що однією з важливих умов зміцнення незалежності суддів є належний рівень суддівської винагороди, гідна зарплата, а також матеріально-технічне поліпшення судів та забезпечення високотехнологічних умов роботи суддів.

"Настав також час збільшення заробітної плати працівників апарату судів", - сказав він.

"Хочу, щоб ви пам’ятали: Феміда повинна бути сліпою до звань, посад і грошей, але не до людських доль", - підкреслив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування