Смєшко: Україна на грані ізоляції, служби мали це передбачати

Середа, 30 травня 2012, 10:26

Колишній глава СБУ Ігор Смєшко заявляє про різке зниження професіоналізму в спецслужбах, які мали передбачати реакцію на арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"У результаті численних кадрових зачисток з політичних мотивів рівень професіоналізму в спецслужбах України об'єктивно знизився. Боюся, що дуже істотно. Судіть самі. Україна перебуває в наші дні, як у розпал "кольчужного скандалу", на межі міжнародної ізоляції", - сказав він.

"Невже не можна було передбачати два роки тому, до чого може призвести, наприклад, у сприйнятті міжнародним співтовариством процес у справі лідера опозиції - по пунктах обвинувачення, пов'язаних з україно-російськими газовими угодами?" - обурився Смєшко.

"Або кримінальні справи про "санітарні машини", "кіотський протокол "?" - додав він.

За його словами, посадові особи держави, які повинні були покласти на стіл президента різні варіанти дій і прогнози не виконали свою роботу, або  не збереглися структури здатні прогнозувати й аналізувати.

Відповідаючи на запитання, чи не припускає він, що президента інформували, але він не дослухався, Смєшко сказав:

"Сумніваюся, тому що мені доводилося працювати з Віктором Януковичем в 2003-2004 р. У моє перебування головою СБУ. У мене тоді не склалося враження, що Янукович був наївним керівником і не розумів цінності інформації".

"Думаю, якби в президента Януковича була відповідна що попередня й підтверджена фактами інформація, він здійснював би заходи щодо коригування курсу", - підсумував Смєшко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування