Для Януковича шукають 500 креативних чиновників

Середа, 30 травня 2012, 10:41

В Адміністрації президента вирішили освіжити кадровий резерв держслужбовців і оголосили старт проекту "Нова еліта націй".

За задумом АП, резерв – це чиновники до 40 років, яких планується залучати до речорм і просувати кар'єрними сходами для заміщення керівних посад, які звільняються.

Це має бути управлінська еліта: люди з креативним мисленням, а не бюрократи-виконавці, які володіють солідним багажем знань і досвіду.

Вимоги до кандидатів високі. Потрібно вільно володіти не лише українською, але й мовою якоїсь країни ЄС. Необхідний мінімум 10-річний трудовий стаж, у тому числі 5 років у держорганах, із яких не менше 3-х років – на керівній посаді.

Кандидати повинні представити тези з презентацією реалізації власного проекту двома мовами (українською та європейською). Потім чиновників чекає перевірка їхніх знань у інтерв’ю-центрах.

У 2012 році добір кандидатів до "президентського кадрового резерву" здійснюватимуть з урахуванням квот за пріоритетними сферами держуправління: фінансово-економічна; соціально-гуманітарна; інвестицій та інновацій; паливно-енергетичного комплексу; сільського господарства; житлово-комунального господарства.

Прийом документів здійснюють із 10 травня до 25 червня територіальні органи Національної держслужби – у робочі дні з 9 до 18 години (для прискорення обробки інформації просять надсилати електронні версії документів на адресу pr@nads.gov.ua).

По детальну інформацію треба звертатись до територіальних органів Нацдержслужби

Як пише газета "Сегодня", усього планується відібрати 500 резервістів.

"Поки неясно, за яким напрямком фахівців буде набрано більше, але відбір буде жорсткий", - розповіла співробітниця Нацдержслужби.

Досі цей проект існував лише як пілотний, а тепер його почали втілювати в життя.

Передбачається, що тих, хто потрапить у резерв, будуть спрямовувати на навчання за кордон. Наприклад, 32 учасники пілотного проекту потрапили на тижневе стажування в гарвардську Школу державного керування ім. Кеннеді.

Чиновники кажуть, що ідея хороша, але є нюанси.

Так, екс-заступник голови Київської міськдержадміністрації Сергій Рудик зазначає: "Зараз кадровий резерв держслужбовців – формальність. Будь-який начальник і його заступники входять у держрезерв, але на практиці це не працює".

"Новий проект буде успішним, якщо сприятиме постійній ротації. У Європі чиновник не повинен затримуватися на одній посаді й в одній сфері більше 3-х років, інакше він обростає корупційними зв'язками", - каже він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування