Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС: Україна не виправдала споідвань Європи

Середа, 30 травня 2012, 12:19

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляє, що Україна за 4 роки не виправдала сподівань Європи.

Про це він сказав в інтерв'ю Комерсант-Україна, відповідаючи на запитання, чи виправдала Україна очікування.

"Звичайно, ні! 4 роки назад ми розраховували до 2012 року не тільки завершити переговори, але й увести в дію угоду про асоціацію, очікували істотного прогресу в проведенні реформ", - сказав він.

"Ми планували надавати Україні бюджетну підтримку й бачити результат нашої допомоги. І, нарешті, розраховували на певний рівень поваги європейських цінностей - демократії, прав людини верховенства права", - додав Тейшейра.

"На жаль, сьогодні ситуація виглядає по-іншому. Тому я можу сказати, що очікування далеко не виправдалися — і мої особисті, і Євросоюзу", - підкреслив посол. 

При цьому він заявив, що в Україні погіршується ситуація з дотриманням цінностей ЄС.

"Я можу без коливань підтвердити, що в Україні дійсно не вистачає демократії й погіршується ситуація з повагою цінностей ЄС, дотриманням прав людини, верховенства права — всім тим, що потрібно для розвитку взаємин України і ЄС.", - сказав він 

Тейшейра також зазначив, що в Європі у "переважної більшості не склалося позитивної думки про процеси, що відбувалися в Україні в останні два роки", і тому сьогодні деякі офіційні особи відмовляються приїжджати в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: