Геї та лесбіянки просять політиків визначитися: вони з гомофобами, чи ні

Середа, 30 травня 2012, 12:34

Лідери спільноти лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів звернулися до політиків із вимогою відкрито висловити їхнє ставлення до "відвертої пропаганди гомофобії в Україні".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ЛГБТ-руху.

Лідери ЛГБТ звинувачують державних чиновників і політиків у тому, що саме через їхню бездіяльність і потурання розпалюванню ворожнечі "став можливим сплеск ненависті й насильства на вулицях столиці, який зіпсував уїк-енд не лише представникам гей-лесбійської спільноти, а й усім киянам, які 20 травня вийшли прогулятися містом".

"Час робити вибір, із ким ви: з людиноненависниками-гомофобами, які виправдовують свої особисті комплекси та безглузді упередження посиланнями на Старий Заповіт, або з рештою світу сучасної ліберальної демократії", - зазначають автори звернення.

Вони також нагадали, що, за оцінками експертів, в Україні налічується від 800 тисяч до 1 мільйона 200 тисяч представників ЛГБТ-спільноти, більшість яких є активними виборцями.

Лідери ЛГБТ-руху направили звернення об'єднаній опозиції, партії "УДАР", "Громадянській позиції" Анатолія Гриценка, а також керівництву Партії регіонів і політичної сили Володимира Литвина.

Як відомо, 20 травня в Києві мав відбутися гей-парад. Проте напередодні цього заходу міліція порадила організаторам гей-акції відмовитися від маршу, повідомивши, що кількасот ультраправих футбольних хуліганів були на шляху до місця проведення маршу з метою зриву заходу.

При цьому, за повідомленнями ЗМІ, близько 10 молодих людей встигли напасти на активістів спільноти лесбіянок, геїв, бі- та транссексуалів і побили їх, використавши сльозогінний газ. Сам гей-парад було скасовано з метою безпеки його учасників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування