Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський підтвердив, що Януковичу дісталися чотири Мерседеси

Середа, 30 травня 2012, 12:42

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський підтвердив передачу Кабміном на баланс Держуправління справами 4-х "Мерседесів".

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістки під час наради з представниками громадських організацій щодо тендерних закупівель.

"Я можу підтвердити, що ці "Мерседеси" були конфісковані ще коли я працював главою СБУ. Вони конфісковані за порушення при декларуванні. Власник намагався ввезти броньовані автомобілі як звичайні", - сказав Хорошковський.

На питання, чому ці автомобілі не були продані, а були передані ДУС, він відповів, що це автомобілі 2008 року, а для броньованих автомобілів 3-4 роки неексплуатації спричиняють великі проблеми.

Відповідаючи на питання про зловживання при закупівлі вишок для "Чорноморнафтогазу", Хорошковський заявив, що ця справа за підслідністю належала не СБУ, яке він очолював, а Генпрокуратурі.

Він також повідомив, що з приводу закупівлі були надіслані запити в різні країні, і не вся інформація про них отримана.

Зустріч Хорошковського з представниками громадськості була присвячена зменшенню корупції під час держзакупівель. Він повідомив, що в 2011 на держзакупівлі було витрачено 400 мільярдів гривень.

При цьому він відзначив дуже низький відсоток обвинувальних рішень щодо порушень при тендерних закупівлях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування