Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати просять лишити Луценка в СІЗО у Києві

Середа, 30 травня 2012, 14:00

Народні депутати від "Народної Самооборони" звернулися до Уповноваженої ВР з прав людини Валерії Лутковської із закликом не допустити переведення Юрія Луценка до Менської виправної колонії №91 в Чернігівській області.

У своєму зверненні народні депутати наголошують, що недивлячись на той факт, що вирок, винесений Печерським районним судом, вже набрав законної сили, паралельно із тим цей же районний суд розпочав провадження у ще одній справі за обвинуваченням Луценка.

Відповідно до вимог ст. 38 КПК України справу не може бути передано до іншого суду після того, як її прийнято до провадження. Отож, судовий розгляд другої кримінальної справи щодо Юрія Луценка повинен відбуватися в Печерському районному суді м. Києва.

"З огляду на те, що відстань від Києва до с. Макошене Чернігівської області становить близько 250 км, етапування підсудного на кожне окреме судове засідання буде надзвичайно ускладненим та може істотно затягнути тривалість судового процесу, що буде порушенням статті 6 Європейської Конвенції", - наголошують депутати у зверненні.

Політики також зазначають, що постійне перебування Луценка не в Києві, а за 250 км від нього, ускладнить та фактично унеможливить роботу підсудного з адвокатами та зашкодить ефективності захисту підсудного, на який він має непорушне право, адже побачення з адвокатами будуть можливі лише тоді, коли підсудний перебуватиме в Києві.

Дружина екс-міністра Ірина Луценко також наголосила: "Зважаючи на стан здоров’я мого чоловіка, діагностовані цироз печінки, язву, діабет та інші, страшний діагноз – гепатит TTV, йому необхідне серйозне лікування".

Ірина Луценко також наголосила, що серйозне занепокоєння викликає той факт, що Луценко відбуватиме покарання у колонії для колишніх працівників правоохоронних органів.

"Адже у цій колонії відбувають покарання ті правоохоронці, які були засуджені за часів перебування Луценка на посаді міністра. Це і міліціонери – вбивці журналіста Георгія Гонгадзе, це і відома банда перевертнів Гончарова, інші колишні правоохоронці", - нагадала вона. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування