Суд пробачив кандидату прямий підкуп виборців

Середа, 30 травня 2012, 18:43

Суд відмовився притягнути до відповідальності кандидата у депутати Полянської сільської ради Свалявського району за фактом підкупу виборців (ст. 157 КК).

Відповідний позов до суду подав 30 жовтня 2010 року прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня, повідомляє ЗІК.

У прес-службі прокуратури Закарпатської області розповіли, що справа була розслідувана і направлена на розгляд Свалявського райсуду.

Суд визнав закарпатця Д., винним у тому, що він, будучи кандидатом у депутати, з метою перешкоджання здійсненню виборчого права, передав громадянці С. 450 гривень за те, щоб вони усією сім’єю (мати, батько і дочка) проголосували за його кандидатуру, а також за кандидатів у депутати зі своєї партії в обласну державну адміністрацію.

При цьому, кандидат в депутати навіть надав їй список з прізвищами кандидатів, за яких потрібно було проголосувати, щоб не заплуталась. На цьому аркуші своєю рукою дописав і власне прізвище.

Враховуючи те, що цей чоловік вперше вчинив злочин, щиро покаявся, активно сприяв його розкриттю, суд знайшов це підставами для закриття кримінальної справи на підставі ст. 45 КК України - звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з дієвим каяттям.

Як відомо, останнім часом майбутні кандидати почали масово роздавати продпайки виборцям.

Зокрема, відзначилася "регіонали" Ірина Бережна, Олесь Довгий, Максим Луцький, Сергій Глазунов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування