Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковский вирішив, що Україна врятує єврозону від кризи

Четвер, 31 травня 2012, 13:34

Україна завдяки своєму економічному потенціалу може допомогти ЄС вийти з кризи вважає перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

Про це він сказав в інтерв’ю РАР напередодні участі у міжнародному форумі у Вроцлаві, повідомляє Укрінформ.

"Я переконаний, що Україна може допомогти ЄС вийти з кризи. Інвестиції, які до нас прийдуть, будуть надійно захищені і приноситимуть прибутки. Інвестори, з якими я розмовляю, нарікають на наші закони, хочуть іншого трактування контрольними органами, але загалом усі говорять, що їх інвестиції приносять прибутки", - сказав Хорошковський.

Він заявив, що останнім часом Київ здійснив кроки щодо приведення українського законодавства до європейських стандартів: провів судову реформу, змінив митний і кримінальний кодекси, удосконалив законодавство у сфері енергетики.

На його переконання, це дозволить залучити зарубіжних інвесторів.

Хорошковський наголосив, що на шляху євроінтеграції України Європа не повинна сприймати її виключно через призму справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

"В реальності те, що відбувається у внутрішній політиці України, те, що робить сьогодні наш уряд, парламент і президент, охоплює значно ширше коло проблем, ніж виключно питання Тимошенко", - підкреслив він.

Хорошковський також запевнив, що українській владі належить провести прозорі та чесні вибори восени цього року, гарантією чого має стати присутність значної кількості міжнародних спостерігачів.

Він підкреслив, що вони можуть приїжджати в Україну вже сьогодні і спостерігати за виборчим процесом: перевіряти доступ партій до ЗМІ, контролювати відносини між політичними партіями і ЦВК.

"Я переконаний, що ніхто не зацікавлений фальсифікацією результатів виборів. Найважливіше, аби не було провокацій, щоб не було заяв про нечесні вибори ще перед їх завершеннях, про що говориться вже сьогодні", - сказав він.

За словами Хорошковського, європейська інтеграція є стратегічним питанням як для Києва, так і для Брюсселя.

"Проблеми, які стоять на перешкоді розвитку відносин між сторонами, слід вирішувати виключно у правовому полі. Це не політична воля однієї особи чи групи осіб, а питання закону", - наголосив Хорошковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування