Вирок сину Демішкана, якого звинувачують у вбивстві, скасували

Четвер, 31 травня 2012, 14:36

Суд скасував вирок сину голови Укравтодору Володимира Демішкана Сергію, якого обвинувачували в організації викрадення та жорстокого вбивства.

Про це повідомляє журналіст ТВі Костянтин Усов.

За його інформацією, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ скасував вирок і відправив кримінальну справу відносно Сергія Демішкана і його поплічників Курдіна та Левченка на повторний розгляд.

"Суддя Єременко, який призначив за умисне вбивство умовне покарання - невдовзі постане перед Вищою радою юстиції та втратить мантію за порушення присяги. Це - реальні докази того, що ми, суспільство, стаємо сильнішими та просто не маємо права дозволити собі зупинятись", - написав журналіст. 

Наприкінці минулого року Баришівський суд Київської області засудив Сергія Демішкана до умовного покарання за організацію викрадення й убивство бізнесмена – 62-річного Василя Кривозуба, директора авіакомпанії "Крунк".

Злочин був скоєний у листопаді 2007 року. У ході слідства було встановлено, що Сергій Демішкан діяв разом зі своїм кумом Сергієм Левченком і спільним знайомим Олександром Курдіним, мешканцем Донецької області.

Слідство дійшло висновку, що підсудні ретельно готувалися до викрадення бізнесмена. Вони тривалий час стежили за його робочим графіком і приготували декілька машин, щоб вивезти на заздалегідь підготовлене місце.

Однак коли бізнесмена заштовхували в машину, перехожі звернули увагу на крики й повідомили в міліцію.

За матеріалами справи, бізнесмена відвезли на дачу, розташовану біля Баришівки (Київська область). При спробі втечі Кривозуба задушили. Його тіло вивезли у Вишгородський район і скинули в Київське море, прив'язавши до батареї.

У ході слідства й на суді Демішкан повністю визнав свою провину, а також указував, що злочин був скоєний у стані алкогольного сп'яніння.

Суд, на відміну від слідства, дійшов висновку, що вбивство скоєне випадково.

Викрадачі збиралися силою змусити бізнесмена віддати ним наявні в нього літаки Ан-26.

Демішкан-старший був депутатом від Партії регіонів, пізніше був призначений головою Укравтодора.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування