З боку Меркель існує надія, що влада побачить проблеми - посол

Четвер, 31 травня 2012, 21:41

Канцлер Німеччини Анґела Меркель визначиться з тим, чи відвідає вона матчі "Євро-2012" в Україні, вже під час турніру.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот в ефірі телеканалу ТВі.

Коментуючи можливість бойкоту Евро-2012 з боку німецьких чиновників, посол уточнив, що "пані Меркель вирішить це в останню хвилину".

"Я виходжу з того, що вона не приїде на попередні, на відбіркові, ігри, але якщо німецька команда пройде вперед, то вона швидко прийме рішення", - уточнив він.

При цьому Гаймзьот відкинув звинувачення деяких чиновників, що Німеччина і її канцлер діють у власних інтересах.

"Оскільки я вже був і послом в Москві, то можу на це дивитися тільки з певною посмішкою, що Німеччина діє в інтересах інших. Це говорять люди, які не бачать, що Німеччина має власні інтереси, і до її інтересів як раз належить Україна, наближення її до Європейського Союзу", - заявив він.

"Вони недооцінюють також і пані Меркель, яка досить холодний політик, раціональний політик, і яка бачить проблеми, аналізує і їх вирішує. Тут якраз існує надія, з боку пані Меркель, що українська влада також зрозуміє проблеми і побачить їх, і вона їх вирішить", - зазначив Гаймзьот.

При цьому він додав, що навіть німецькі вболівальники, які приїдуть в Україну не є аполітичними.

"Звичайно, вони хочуть розділити футбол і політику, але коли я буваю в Німеччині, мене запитують про Харків і про ту ув’язнену, яка там перебуває", - уточнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування