Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа підпише асоціацію, коли побачить, як Київ поважає закон

Четвер, 31 травня 2012, 23:37

Брюссель підпише з Україною Договір про асоціацію, коли переконається, що Київ поважає верховенство закону.

Про це заявив глава Європейської Ради Херман Ван Ромпей напередодні саміту Росія-ЄС, який пройде в Стрельні 3-4 червня.

"Я дуже розчарований і стурбований недавніми прикладами політично мотивованого судочинства в Україні, з яких справа Тимошенко лише один приклад", - заявив він.

"ЄС і я особисто дали ясний сигнал, що ми не будемо готові підписати цей договір, поки ми не будемо впевнені, що Україна зацікавлена ​​в розвитку тісніших політичних відносин, що означає активну і очевидну повагу основних цінностей ЄС, таких як верховенство закону", - підкреслив політик.

Раніше з'явилася інформація про те, що нібито Тимошенко сама зверталася до представників ЄС з проханням не підписувати Договір про асоціацію ЄС-Україна.

Коментуючи цю інформацію, Ван Ромпей сказав: "На даний момент питання про введення обмежувальних заходів (щодо України) не стоїть".

"ЄС дуже зацікавлений в розвитку відносин з Україною. Ми провели переговори щодо Договору про асоціацію, включаючи інтенсивну і всеосяжну зону вільної торгівлі - можливо, це найбільш складна і комплексна угода, яку ми коли-небудь підготували з третьою країною", - повідомив глава Євроради.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: