Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Москві обшук у квартирах Собчак, Нємцова, Навального і інших

Понеділок, 11 червня 2012, 09:11

У Росії в опозиціонера Олексія Навального, Бориса Нємцова й ведучої, яка нещодавно примкнула до рядів опозиції, Ксенії Собчак, проводять обшуки.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на журналістку Ольгу Романову.

"У Ксенії Собчак обшук - за словами Миши Маглова, якого вже затримали й везуть кудись по Ярославці. У Нємцова під дверима мєнти (але Бориса за дверима немає)", - написала вона у своєму блозі в Facebook.

"Весь будинок обклали поліцейськими, стоять біля квартири, у під'їзді. Путін готується до Дня Росії", - написав Нємцов у своєму Твіттері.

Раніше стало відомо про обшук у квартирі в опозиціонера Олексія Навального - у постанові про обшук згадана справа про масові безладдя в ході Маршу мільйонів.

Перед входом у під'їзд, де знаходиться квартира Навального. Фото з Твіттер-юзера Alexey Kamynin‏ @lopouhiy

Також з'явилася інформація про обшуки у квартирах лідера руху "Солідарність" Іллі Яшина й координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова.

Яшина, як і Нємцова, зараз немає вдома.

Інформацію про обшуки в опозиціонерів підтвердив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

"Зокрема, заходи проводяться в Олексія Навального, Сергія Удальцова, Іллі Яшина й інших. Усього слідство планує провести сьогодні не менш десяти обшуків", – наводить слова Маркіна РИА "Новости".

У неділю Слідчий комітет Росії повідомив про затримання ще п'ятьох осіб, підозрюваних в участі в масових безпорядках під час Маршу мільйонів у Москві 6 травня.

Загальна кількість затриманих по цій справі досягла 12-ти.

Акція опозиції 6 травня, що зібрала - за різними оцінками - від 20 до 50 тисяч осіб, переросла в зіткнення демонстрантів з Омоном.

У відділення поліції тоді були доставлені більше 400 осіб; МВС заявило про те, що постраждали щонайменше 20 стражів порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування