Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вибори в Києві за чинним законом провести неможливо?

Понеділок, 11 червня 2012, 16:39

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера вважає неможливим проведення виборів мера Києва відповідно до діючого закону про місцеві вибори.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Експерт", повідомляють Українські новини.

"За діючим законом про місцеві вибори провести вибори мера в Києві неможливо. Закон передбачає, що районні виборчкоми створюються, тільки якщо обираються районні ради, а райради в столиці ліквідовано в 2010 році", - сказав він.

Магера зазначив, що в ситуації, що склалася, більш 1 тис. дільничних виборчкомів будуть відноситися прямо до київської міської комісії, а 17 членів міськвиборчкому просто не зможуть контролювати ситуацію на такій кількості дільниць.

Заступник голови ЦВК виступає за ініціювання у Верховній Раді питання про створення в Києві хоча б тимчасових районних комісій, щоб ті розвантажили міську комісію, інакше вибори в місті, на думку заступника голови ЦВК буде зірвано.

Як відомо, Київська міська рада на сесії 12 липня має намір звернутися до Верховної Ради із проханням призначити дату виборів мера Києва.

29 травня Вищий адміністративний суд відмовився визнати бездіяльність Верховної Ради з призначення виборів міського голови Києва й зобов'язати парламент призначити ці вибори на 3 червня.

Магера також виступає за проведення виборів мера Києва більш ніж 50% тих, що проголосували (мажоритарна система абсолютної більшості).

"Я вважаю, що на виборах мера Києва має діяти мажоритарна система абсолютної більшості. Якщо ніхто з кандидатів не набрав 50% плюс один голос у першому турі, має проводитися другий тур", - сказав Магера.

Зі слів Магери, коли мер обирається меншістю голосів, як було на попередніх виборах, виникає питання, чи може він представляти інтереси всієї громади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування