Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Два "миколаївських ґвалтівника" частково повинилися

Вівторок, 12 червня 2012, 21:29

Двоє з трьох обвинувачених у справі про вбивство Оксани Макар частково визнали свою провину.

Обвинувачені Євген Краснощок і Максим Присяжнюк частково визнали свою провину в ході слухання, яке проходило у відкритому режимі в Центральному райсуді Миколаєва, передає УНІАН.

Артем Погосян свою провину не визнає.

B обвинувальному висновку, який було зачитано в залі суду, йдеться, що "всі троє обвинувачених, розуміючи безповоротність ситуації, коли в Оксани на шиї вже були сліди задушення й на тілі видно побої, бажаючи приховати сліди злочину, почали переслідувати мету вбивства шляхом спалювання тіла, що у результаті не дозволить ідентифікувати тіло".

"Згідно з висновком і свідченнями підсудних, перенести дівчину в підвал недобудованої будівлі запропонував Пpиcяжнюк, який недавно працював в управлінні культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради", - йдеться у висновку.

Адвокат матері Макар Тетяни Суровицької - Віктор Василюк висловив журналістам думку, що обвинувачені не розкаюються в скоєному.

"Вони поводяться спокійно. Чесно кажучи, виходячи з їхньої поведінки, я не бачу там ніякого розкаяння, тому що вони не розкаялися. Вони скоїли злочин, але намагаються захищатися всіма методами, які можливі. Це їхня позиція", - заявив він.

За його словами, "у матеріалах справи зафіксовано: коли відразу після затримання відпустили двох учасників подій, вони не побігли до Оксани в лікарню поцікавитися, як її здоров'я, як вона почувається, чи потрібні їй якісь ліки".

"Вони зустрічалися один із одним і обговорювали, як їм уникнути покарання. Це така їхня поведінка. І на сьогоднішній день вона не змінилася. На жаль", - розповів адвокат.

Як відомо, 9 березня у Миколаєві троє молодих людей зґвалтували 18-річну Макар, а потім намагалися спалити її живцем.

Близько трьох тижнів медики боролися за життя дівчини, але 29 березня вона померла у Донецькому опіковому центрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування