У ЄС зрозуміли, що у команди Януковича немає бажання

Четвер, 14 червня 2012, 09:22

У службі Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон не бачать бажання української влади вирішувати питання вибіркового правосуддя.

Про це заявив у Страсбурзі на 19-му засіданні Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС заступник Генсека Європейської служби зовнішніх дій Мачей Поповскі, передає УНІАН.

"На жаль, ми бачимо відсутність бажання вирішувати ці питання вибіркової юстиції", - сказав він.

Представник служби наголосив, що для Верховного представника ЄС залишається пріоритетним намір добитися успіху для ініціативи "Східне партнерство", яка об’єднує 6 країн-східних сусідів ЄС, в тому числі й Україну.

Разом з тим Поповскі зазначив, що ЄС очікує від України конкретної стратегії подолання проблеми вибіркового правосуддя, чесних та вільних парламентських виборів, а також на продовження реформ, які вже були раніше погоджені в рамках двостороннього співробітництва Україна-ЄС.

"Політично мотивоване судочинство – системна проблема і вона потребує системного рішення у вигляді судових реформ", - наголосив Поповскі.

При цьому він зазначив, що схвалений нещодавно новий Кримінальний процесуальний кодекс в Україні є гарним прикладом таких реформ, оскільки готувався у тісній співпраці з фахівцями Ради Європи.

Представник Європейської служби зовнішніх дій також зазначив, що ЄС чекає на внесення Україною змін до законів про Генеральну прокуратуру, про адвокатуру, а також на перегляд Кримінального кодексу, і, зокрема, статей 364 та 365 з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування