Євросоюз хоче від України не пояснень, а дій

Четвер, 14 червня 2012, 13:32

Європейський Союз хоче підписати з Україною Угоду про асоціацію, але прагне від Києва дій, а не пояснень.

Про це заявив єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, виступаючи в Страсбурзі на засіданні міжпарламентського комітету з питань співпраці Україна - ЄС, яке проходить 13-14 червня в рамках засідання Європарламенту.

Фюле зазначив, що це засідання проходить "у критичний момент у наших відносинах", а безпосередньо сам комітет може зіграти важливу роль у цих відносинах.

"Давайте не будемо робити помилок. У ЄС є амбіційні плани у відношенні України. Ми читали доповіді про проблеми, які є в наших відносинах, але я не хочу погоджуватися з таким аналізом. Не потрібно робити акцент тільки на цьому – не можна говорити лише про недоліки", - сказав єврокомісар.

"Ми хочемо просуватися вперед без зволікання… Я радий, що технічні й правові основи Угоди про асоціацію вже закладені, і все просувається добре. Ми хочемо, щоб ця угода була підписана", - запевнив Фюле

Він упевнений, що підписання "відкриє двері для всеохопної модернізації в Україні", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Яким чином ми можемо зробити так, щоб підписання відбулося?", - риторично запитав він і відповів: "ЄС не хоче більше жодних пояснень від України, але дій".

Єврокомісар уточнив, що ЄС очікує від України дій у трьох сферах: проведення виборів відповідно до міжнародних стандартів, вирішення проблеми вибіркового правосуддя й прискорення проведення реформ.

Також Фюле торкнувся питання співпраці у сфері модернізації української газотранспортної системи. "Успіх модернізації української ГТС полягає в готовності України дотримуватися реформ і умов", - вважає він.

Серед інших сфер співпраці Фюле також назвав лібералізацію візового режиму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування