"Тризубівців" знову зобов'язали компенсувати "розбитого" Сталіна

Четвер, 14 червня 2012, 21:16

Апеляційний суд Запорізької області залишив в силі вирок суду першої інстанції членів "Тризуба", засуджених за обезголовлення пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

Про це повідомили в прокуратурі Запорізької області, передає "Інтерфакс-Україна".

14 червня Апеляційний суд Запорізької області розглянув справу "тризубівців", засуджених за псування майна Запорізького обласного комітету Компартії.

Суд не знайшов у скаргах засуджених та їх адвокатів підстав для зміни вироку в частині кваліфікації дій та міри покарання.

"Суд відхилив вимогу захисту про визнання засуджених по даній кримінальній справі невинними", - заявив старший прокурор прокуратури Запорізької області Андрій Кметь.

У той же час, регіональний Апеляційний суд "зменшив суму матеріального збитку, понесеного обласним комітетом КПУ на 3,2 тисячі гривень, і зобов'язав "тризубівців" відшкодувати запорізьким комуністам 106,63 тисячі гривень".

Як зазначили адвокати підсудних, суд вирахував з матеріального збитку вартість 100 кг силуміну, з якого був виготовлений пам'ятник генералісимусу.

Як розповів глава Запорізької облорганізації "ВО "Свобода" Віталій Подлобніков, "засуджені тризубівці не збираються платити комуністам за Сталіна і налаштовані подавати позов до Європейського суду".

"Цікаво, що сьогодні Апеляційний суд Запорізької області таки визнав пам'ятник Сталіну незаконним, проте ніяких наслідків, ніяких покарань для обкому КПУ - господаря скандального монумента, це рішення не принесло. Засуджені націонал-патріоти налаштовані "воювати" за справедливість і далі" - заявив він.

Як повідомлялося, 28 грудня 2010 року група невідомих обезглавила пам'ятник Сталіну на території обласного комітету КПУ. У ході розслідування справи силіцію затримала 9 членів ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери.

12 грудня 2011 Жовтневий суд Запоріжжя засудив підсудних до умовних термінів ув'язнення - від 2 до 3 років.

Крім того, рішенням суду, "тризубівці" зобов'язані відшкодувати Запорізькому обкому КПУ збиток в сумі близько 110 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...