FEMEN заявили, що у Донецьку вкрали їх активісток

П'ятниця, 15 червня 2012, 17:50

Активісток організації FEMEN Олександру Шевченко, Яну Жданову і Ганну Большакову в Донецьку захопили група невідомих осіб.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Повідомляється, що з ранку 15 червня, в день матчу Україна-Франція, активістки FEMEN прибули до Донецька для проведення акції проти чемпіонату Євро-2012.

"Відразу після прибуття в місто активістки були взяті під спостереження групою приблизно в 15 чоловік, на вигляд більше схожих на співробітників приватних охоронних структур або спецслужб, ніж на середньостатистичного обрюзглого мусора", - наголошується в повідомленні.

"У спробі втекти від переслідування, активістки розділилися, сівши в громадський транспорт, наступний за різними маршрутами, через кілька хвилин зв'язок із Шевченко був перерваний", - заявили в FEMEN.

"В даний момент один телефон Шевченко відключений, а на другому хтось систематично вибиває вхідні дзвінки", - уточнили в організації.

"Ситуація  в Донецьку, як дві краплі води нагадує мінські події, де в грудні 2012 року три активістки FEMEN були викрадені співробітниками КДБ за антилукашенківську акцію", - відзначили в прес-службі.

В свою чергу у міському управлінні міліції заявили, що займаються пошуком зниклих активісток.

"Міліція встановлює їх місцезнаходження", - повідомили правоохоронці "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, в 19:00 на стадіоні "Донбас Арена" розпочнеться матч між збірними України та Швеції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування