Польський жіночий рух зібрався захищати FEMEN

Субота, 16 червня 2012, 18:10

Польський жіночий рух Palikota звернеться до Польського товариства по боротьбі з дискримінацією з метою дослідження порушення прав активісток FEMEN під час їх затримання у Варшаві в день відкриття Євро-2012.

"Ми вважаємо, що навіть якщо виконувались усі процедури, то чому проти них застосовано найбільш різкі та радикальні засоби?", - заявила активістка польського руху Ванда Новіцка, повідомляє Gazeta.ua.

"Якщо вони приїхали до нас з метою протесту, то це їхнє право (..) звернути увагу на дуже важливі соціальні проблеми брутальним чином перекреслили", - сказала Новіцка.

Вона наголосила, що українські активістки протестували проти таких негативних явищ Євро 2012 як збільшене насилля по відношенню до жінок та використання їх у секс-індустрії.

У свою чергу керівник Європейської Феміністичної Ініціативи Ніна Санкарі додала, що акція протесту активісток FEMEN була не лише протестом проти продажу живого товару чи зростання проституції.

"Йдеться про те, що керівництво наших держав призначають великі суми на організацію Євро 2012, в той час коли бракує засобів на важливіші речі, замикаються садочки, школи, їдальні", - сказала вона.

Українкам висунули штраф у розмірі 500 злотих. Свідок Малгожата Прокоп-Пачковська підтверджує, що їх "брутально тягли за руки" та що наступного дня вони скаржились на болі у спині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування