Кузьмін розповідає Європі про Тимошенко й Луценка за державний кошт

Понеділок, 18 червня 2012, 09:17

Перший заступник генпрокурора Ринат Кузьмін відповідає за міжнародне співробітництво й здійснює нагляд за МЗС.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Це було рішення генпрокурора - розподілити обов'язки в такий спосіб. У коло моїх обов'язків тепер входять міжнародне співробітництво, правова допомога й безпосередньо нагляд за МЗС", - сказав він. 

У той же час Кузьмін знову заявив, що не має ніяких договірних відносин з компанією Burson-Marsteller, яка за інформацією ЗМІ була найнята для організації спілкування Кузьміна з європейськими медіа.

"У мене немає ніяких договірних відносин. Ні із цією компанією, ні з якоюсь іншою ще я не підписував жодних контрактів, і в мене немає ніяких зобов'язань перед PR-Компаніями. Тим більше що мої поїздки вже точно не були організовані іноземцями", - сказав він. 

"Я б рекомендував керуватися перевіреними фактами. У відрядження я їжджу як державний чиновник, що займається в прокуратурі міжнародним напрямком. У ході їх я спілкуюся з послами, чиновниками, політиками, іноді журналістами", - сказав він.

"Це обумовлено не моєю ініціативою спілкуватися із представниками преси й розповідати їм про події в Україні, а тим, що мій приїзд у будь-яку країну викликає в них інтерес, і мені доводиться відповідати на питання, які мені задають", - заявив він.

"Тим більше що найчастіше посли недостатньо інформовані про кримінальні справи, які розслідуються в ГПУ, і не можуть дати вичерпних відповідей на питання, що виникають у країні їхнього перебування", - додав Кузьмін. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування