Тимошенко подасть на Януковича до суду. Не в Україні

Понеділок, 18 червня 2012, 15:09

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір звернутися з позовом у суди інших країн у зв'язку із заявою президента Віктора Януковича про її причетність до вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко біля Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" у Харкові в понеділок.

"Юлія Володимирівна хотіла відзначити, що вона вдячна Віктору Януковичу за те, що він чесно й відверто визнав на увесь світ, що є замовником політичних репресій проти Юлії Тимошенко, визнавши її винною без суду, а іноді й без слідства. Він прокричав це гордо на увесь світ", - сказав він.

Власенко відзначив, що оскільки Bloomberg є світовим агентством, це дає можливість Тимошенко звернутися з позовом про захист свого імені в суди інших країн.

"Юлія Володимирівна просила передати, що, починаючи із сьогоднішнього дня, вона формує команду юристів, які б представляли її інтереси в різних країнах з метою притягти до відповідальності людей як Янукович, які можуть тільки ляпати язиком", - заявив він.

"Під час цих судових процесів будуть розглянуті всі ті абсурдні й брехливі обвинувачення, які пролунали в інтерв'ю Януковича й це стане для нього ганьбою й дасть можливість Юлії Володимирівні в нормальних демократичних судових процедурах реабілітувати своє чесне ім'я", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg допустив причетність Тимошенко до вбивства Щербаня.

"Усе, що стосується Тимошенко, - історія триває не один десяток років. Ті злочини, які здійснювалися учасниками різних кримінальних справ, вони відбувалися за участю Тимошенко. Це не секрет для всього світу. Це все було. У тому числі, убивство Щербаня", - заявив президент.

Згодом Янукович заявив, що встановлення причетності Тимошенко до вбивства Щербаня є виключено прерогативою суду

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...