У Румунії знову скандал з плагіатом

Вівторок, 19 червня 2012, 09:02

Прем'єр-міністра Румунії Віктора Понту звинуватили в плагіаті.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Звинувачення проти глави румунського уряду пролунали невдовзі після того, як один з його міністрів був змушений піти у відставку після подібних звинувачень. 
 
Журнал Nature повідомляє, що Понта, який став прем'єр-міністром в кінці квітня, скопіював більшу частини своєї дисертації з права у 2003 році з публікацій інших авторів без належного посилання на джерела.
 
Журнал стверджує, що має докази того, що більше половини з дисертації Понти про Міжнародний кримінальний суд, є плагіатом з інших джерел.
 
Минулого місяця, новопризначений міністр освіти Іоан Манг пішов у відставку після того, як з'явилися докази, що він видав за свої в одній зі своїх книг великі уривки з роботи японських вчених.
 
Попередній кандидат на посаду міністра освіти Коріна Думітреску була змушена зняти свою кандидатуру після того, як з'ясувалося, що вона заявила в своєму резюме, що вона вчилася в Стенфордському університеті.

При цьому слово Стенфорд було написано з помилкою – "Standford".

Водночас в Україні неодноразово відбувалися скандали з плагіатом вископосадовців. Однак жодний з них не закінчився відставкою.

Так президента Віктора Януковича викрили в плагіаті: його книга "Opportunity Ukraine" виявилася компіляцією матеріалів українських журналістів. Про це йдеться у розслідуванні "Української правди" "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу" та "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу. Частина 2".

Також у дисертації молодшого сина президента, депутата Віктора Януковича-молодшого є уривки з інших наукових робіт без посилань.

Спікер Володимир Литвин також не раз був схоплений на "запозиченні" чужих матеріалів у своїх текстах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування