Міністерство Табачника пояснило, чому обділило Могилянку

Вівторок, 19 червня 2012, 12:56

Держзамовлення на економічні спеціальності зменшили не лише в Києво-Могилянській академії, а бюджетних місць на магістратуру з журналістики академії не дали через відсутність бакалаврату з цієї спеціальності.

Про це заявляє Міністерство освіти, науки, молоді й спорту у своєму прес-релізі у вівторок.

Скорочення державного замовлення на економічні спеціальності у міністерстві пояснюють щорічним скороченням потреб ринку праці у фахівцях з вищою економічною освітою.

"Загальний обсяг державного замовлення за цим напрямом скорочено у 2012 році порівнянні з 2010 роком. У зв’язку з цим, МОНмолодьспорту змушене пропорційно зменшувати обсяг доведеного державного замовлення для вищих навчальних закладів, що мають ліцензії з економічних напрямів підготовки", - роз’яснює міністерство.

"Якщо враховувати значне зменшення кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2011 році, а за базовий показник брати 2010 рік, то у 2012 році зменшення обсягу державного замовлення за напрямом "Економічна теорія" відбулося не тільки у Національному університеті "Києво-Могилянська академія", а й в інших провідних вищих навчальних закладах", - додає відомство.

Водночас, МОНмолодьспорту пояснює, що Національний університет "Києво-Могилянська академія" не може отримати державне замовлення на магістерську програму "Журналістика" через те, що в цьому вузі немає підготовки бакалаврів, які здобувають освіту журналіста.

"Місця державного замовлення Національному університету "Києво-Могилянська академія" на підготовку магістрів за спеціальністю "Журналістика" у 2012 році не виділялися у зв’язку із відсутністю в університеті підготовки бакалаврів, які здобувають базову вищу освіту за цим напрямом та можуть претендувати на навчання за державним замовленням за ОКР магістра", - заявляють у Міносвіти.

Як відомо, до 2011 року у НаУКМА готували магістрів журналістики за держзамовленням попри відсутність відповідного бакалаврату: бакалаври журналістики з інших вузів, а також бакалаври інших спеціальностей могли опанувати там журналістику.

Однак минулого року відомство Дмитра Табачника не виділило "Могилянці" жодного бюджетного місця за фахом "Журналістика". Цього року коштів не надійшло також.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News