Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Кузьмін казав Тимошенко, що справа Щербаня - "тупа заказуха"

Середа, 20 червня 2012, 09:55

Адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко заявляє, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін попереджав Юлію Тимошенко про те, що її готуються притягти до справи Щербаня.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Після вашого інтерв'ю я зустрічався з Юлією Тимошенко, і вона мені розповіла досить цікаву історію, що, думаю, стане відповіддю на всі питання щодо обвинувачень, пов'язаних із цим убивством", - сказав він.

"От ця історія: восени 2009 року в розпал президентської передвиборної кампанії до прем'єра Юлії Тимошенко двічі приходив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Він просив про зустрічі, і вони були для нього організовані", - розповів він.

За словами Власенка, зустрічі проходили в будівлі уряду, у прем'єрському спецкомплексі на першому поверсі в присутності людей, імена яких він називати не захотів.

"У той момент був уже очевидний альянс на виборах між Януковичем і Ющенком, і Янукович, зі слів Кузьміна, переконував Ющенка почати всякі підступи проти Тимошенко", - зазначив захисник.

"І от Кузьмін прийшов і сказав: "Знаєте, мене змушують піднімати на поверхню всякі справи й справу Щербаня в тому числі, але я прекрасно розумію, що це абсурд. Що цьому немає й не може бути ніяких доказів. Це просто тупа заказуха. І я просто не можу це робити. Тому хочу вас попередити. Я готовий робити все, щоб це запобігти", - переповів Власенко.

"У відповідь вона подякувала йому за інформацію й сказала: "Я чудово розумію, і ви самі сказали, що там нічого немає й бути не може, тому на цей рахунок у мене немає побоювань", - додав він. 

Власенко сказав, що в нього немає підстав не вірити Юлії Тимошенко.

"Факт зустрічей підтверджують і інші люди. Я розумію, що це правда. І, знаючи, Рената Равелієвича Кузьміна, я розумію — це правда", - заявив він.

"Я чудово розумію, що йому сьогодні на свою позицію півторарічної давнини глибоко наплювати. І якщо він раніше називав цю справу абсурдною, неможливою і так далі, то сьогодні, одержавши команду й працюючи в цій системі, він розуміє, що для нього фальсифікувати цю справа — єдина можливість зберегти себе в системі. У системі, що повністю деградувала й перестала бути правоохоронної", - додав Власенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування