Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В опозиції обіцяють голосувати за скасування недоторканності попри ризик

Середа, 20 червня 2012, 15:13

Фракції НУНС і "БЮТ-Батьківщина" голосуватимуть за зняття недоторканності депутатів, президента та суддів попри ризик "розправи" з депутатами від опозиції після цього.

Про це заявили заступник голови фракції  НУНС Тарас Стецьків і депутат від "БЮТ-Батьківщини" Роман Забзалюк в ефірі Радіо "Свобода". 

"Ми проголосуємо за зняття недоторканості, щоб ні в кого не було ні найменшої підозри, що ми за щось тримаємося", - сказав Стецьків.

"І я даю свій прогноз: першими жертвами зняття депутатської недоторканності будуть депутати від опозиції – ті, які не мають бізнесу, ті, які мають політичну позицію, які по-чесному боролися проти цієї влади. Але тим не менше, ми проголосуємо", - додав він.

Забзалюк також упевнений, що опозиціонери одразу відчують, як "репресивна машина, що веде себе нахабно і брутально, використовуючи правоохоронні органи, буде розправлятися з народними депутатами, які відстоюють позицію громадян України".

Як відомо, 20 червня Верховна Рада спрямувала до Конституційного Суду законопроект опозиції щодо скасування недоторканності депутатів, президента та суддів.

Іншим законопроектом, про який уже є висновок КС, представники Партії регіонів пропонують позбавити недоторканності лише народних депутатів.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав законопроект опозиції "профанацією, яка загострюється перед виборами". Він стверджує, що опозиція насправді не хоче голосувати за скасування недоторканності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування