Партія регіонів "не гратиме у гру опозиції" щодо недоторканності

Вівторок, 19 червня 2012, 15:38

Депутати планують вийти на остаточне голосування щодо закону про скасування недоторканності у вересні.

Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок, повідомляє прес-служба ПР.

Коментуючи наявність двох законопроектів з цього питання, він зазначив: "Нас намагаються ввести в оману".

"У нас є законопроект, який може вже бути проголосований до виборів і може позбавити депутатської недоторканності депутатський корпус. Як на мене, ми повинні проголосувати за даний законопроект", - заявив Єфремов.

За його словами, депутати від опозиції, у тому числі в профільному комітеті, роблять усе можливе для того, щоб цей законопроект не потрапив у сесійну залу.

"Якщо ми 5 липня проголосуємо по нашому законопроекту, який уже більше двох років у роботі, то в нас є можливість восени, у вересні, остаточно поставити крапку в даному питанні", - заявив Єфремов.

"Нам же пропонується (опозицією) іти по другому варіанту: знову вноситься законопроект, який змішує недоторканність президента, депутатську недоторканність, недоторканність суддів, і запускається по великому колу, заздалегідь передбачаючи результат, який дасть Конституційний Суд", - сказав "регіонал".

За словами Єфремова, фракція Партії регіонів ще обговорить дане питання й не дозволить втягнути себе у "гру, яку їй нав'язують".

"Ми в цю гру грати не будемо. Ми наполягатимемо, щоб був ухвалений наш законопроект щодо позбавлення депутатської недоторканності, і це буде чесно стосовно наших виборців", - додав він.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що закон про скасування депутатської недоторканності треба ухвалювати після парламентських виборів 2012 року.

Згідно з базою законопроектів на сайті парламенту, у Верховній Раді з кінця 2007 року було зареєстровано 17 законопроектів, які стосуються недоторканності, більшість із них спрямовані на її обмеження чи скасування для певних посадових осіб.

Зараз більшість у ВР пропонує обмежити недоторканість народних депутатів, а опозиція вимагає скасувати недоторканність депутатів, президента та суддів.

При цьому й ті, й інші побоюються, що зняття недоторканності з депутатів загрожує їм кримінальним переслідуванням у майбутньому.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...