Добкін обізвав депутатів Бундестагу "букашками"

Четвер, 21 червня 2012, 13:04

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін назвав депутатів німецького парламенту "букашками".

Таку заяву він зробив на засіданні Харківської облради у відповідь на вимогу фракції партії "Батьківщина" провести розслідування ефективності використання коштів при підготовці області до Євро-2012, пише "Главное".

Обґрунтовуючи вимогу фракції, депутат облради Іван Варченко зазначив, що в багатьох складається враження, що "ми купили "Запорожець" за ціною "Мерседеса".

За його словами, потрібно, зокрема, перевірити, скільки коштів було виділено з різних фондів на ремонти фасадів будинків, будівництво й реконструкцію готелів, і яка була заповнюваність цих об'єктів.

Також опозиціонерам цікаво дізнатися, скільки коштів було витрачено на створення туристичної інфраструктури, і як вони були використані в період Євро-2012.

Крім того, Варченко попросив оприлюднити дані про те, скільки коштів було використано за тендерними процедурами, а скільки – без.

У відповідь Добкін заявив, що розуміє, як важко пережити небувалий успіх Євро-2012 усім недругам України, які створювали антиукраїнську піар-кампанію в західній пресі.

"Я маю на увазі й тих букашок, які отримали депутатські посвідчення в Бундестазі, й тих, хто пройшов за списками БЮТ і КПУ", - заявив він.

За словами Добкіна, до Харкова приїхала велика кількість іноземців, які дуже високо оцінили підготовку до чемпіонату Європи й створили тут справжнє свято.

На прохання Варченка надати дані про економічний ефект від проведення чемпіонату губернатор заявив, що Харківщина отримуватиме величезну користь від тієї інфраструктури й того досвіду, який був отриманий у рамках підготовки до Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування