Тимошенко просить європейців вплинути на прискорення касації

Четвер, 21 червня 2012, 15:18

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить Спеціальних представників Європарламенту на слуханні її справи вплинути на прискорення розгляду судом касаційної скарги за її відсутності.

Про це заявив журналістам у Харкові захисник Тимошенко, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Власенко, передають Українські новини.

За його словами, у четвер Тимошенко підготувала, підписала й передала відповідну заяву до президента Європарламенту Мартіна Шульца, екс-президента Європарламенту Патрика Кокса й колишнього президента Польщі Олександра Квасьневського.

"Юлія Тимошенко просить їх використати всі відповідні інструменти з метою уникнути штучного затягування розгляду касаційної скарги захисту на вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року", - сказав Власенко.

В свою чергу Державна пенітенціарна служба повідомляє, що на адресу відомства надійшло звернення від Міністерства закордонних справ з проханням про організацію зустрічі Кваснєвського і Кокса з Тимошенко.

"ДПтС у встановленому порядку розглянула зазначене звернення та поінформувала про готовність сприяти в організації цього візиту, який заплановано на 24 червня", - зазначили в прес-службі.

Власенко також зазначив, що, згідно зі ст.391 Кримінально-процесуального кодексу, у суді касаційної інстанції присутність учасників процесу не є обов'язковою.

Він зазначив, що Тимошенко ще 8 червня вдруге письмово звернулася у Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ із заявою про те, що вона не хоче брати участі в розгляді касації захисту.

"Вона зробила це з метою уникнути будь-яких спекуляцій у затягуванні процесу з боку захисту, а також з метою зняття всіх перешкод з метою уникнути штучного затягування розгляду справи з боку суду касаційної інстанції", - сказав Власенко.

На його думку, Вищий спеціалізований суд 15 травня незаконно відклав розгляд касації майже на 1,5 місяця.

"Ми розуміємо, що єдине завдання діючої влади сьогодні - це перешкоджання розгляду справ Юлії Володимирівни в Європейському суді з прав людини, у тому числі й шляхом абсолютно відвертого й штучного затягування розгляду касаційної справи", - сказав він.

Власенко зазначив, що Тимошенко просить представників Європарламенту використовувати всі інструменти, що мають, і весь їхній вплив, щоб 26 червня суд касаційної інстанції нарешті поставив крапку в цій справі.

Власенко не відповів на запитання журналістів про те, чи буде Тимошенко брати участь у судовому засіданні 25 червня.

На запитання про стан здоров'я Тимошенко він відповів, що він залишається тим самим - Тимошенко не ходить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування