ОПОЗИЦІЯ КЛЯНЕТЬСЯ: ТУШОК НЕ БРАТИМЕМО

Четвер, 21 червня 2012, 15:44

Об’єднана опозиція проголосила принципи, на яких формуватиме партійний список та список кандидатів-мажоритарників.

Про це йдеться в Декларації про забезпечення чесних і прозорих виборів, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Цю декларацію у четвер підписали лідери партій, що входять до цього об’єднання.

Об’єднана опозиція зобов‘язалася формувати список у відкритому режимі, опублікувати автобіографії кандидатів у народні депутати, їхні декларації про доходи, свідоцтво про освіту, відомості про громадянство України.

"Опозиція не допустить висунення кандидатами у народні депутати осіб, які були причетні до порушення прав і свобод людини та до корупційних дій. Той, хто систематично не брав участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів, теж не може розраховувати на кандидатство", - йдеться в повідомленні.

"Заказано дорогу й тим особам, "які змінювали свою політичну позицію всупереч волевиявленню виборців, зробленому в 2007 році", - уточнили в "Батьківщині".

"Ті, хто потрапить в кандидати й стане депутатом, мають присягнути, що не змінюватимуть власну політичну позицію протягом дії мандату, наданого йому виборцем, постійно братимуть участь у роботі Верховної Ради наступного скликання та її органів, публікуватимуть раз на рік декларації про доходи та видатки, а також голосуватимуть винятково особисто", - уточнили в партії.

"За голосування картками інших народних депутатів буде запроваджено кримінальну відповідальність", - додали в прес-службі.

Об’єднана опозиція при формуванні цих критеріїв врахувала думку громадських організацій і планує й надалі координувати свої дії з громадянським суспільством "з метою забезпечення проведення чесних і прозорих виборів, всіляко сприяючи проведенню громадського спостереження за ходом виборів та підрахунком голосів, проведенню екзит-полів".

Важливим критерієм чесності виборів опозиціонери вважають звільнення незаконно ув’язнених лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, забезпечення їхньої повноцінної участі у цих виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування