Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівник радіостанції: Польські журналісти не жартували з українок, то була іронія

П'ятниця, 22 червня 2012, 09:11

Журналісти польського радіо Eska ROCK жартували не над громадянками України, а висміювали стереотипи деяких "нечисленних" представників польського суспільства.

Про це йдеться в заяві голови правління Eska ROCK S.A. Богуслава Потоньца, яку наводить УНІАН.

"Розмова ведучих не мала на меті образити та принизити жінок з України, а навпаки - мала на меті викрити та розкритикувати несправедливі стереотипи, котрі функціонують у свідомості частини (і - на щастя - лише невеликої частини) польського суспільства", - зазначив Потонєц.

За словами керівника радіостанції, програма Куби Воєвудського та Міхала Фігурського "є сатиричною та не відображає їх особистих поглядів".

"Автори часто втілюються у різні ролі, аби показати та висміяти дріб'язковість деяких поляків та шкідливі схеми, якими вони керуються", - заявив Потонєц.

Він звернув увагу, що програма, в якій прозвучали образливі для українок фрази, була присвячена виграшу матчу збірної України над Швецією та "була знущанням з ментальності деяких поляків", котрі "заздрять" українцям в цьому успіху.

Глава Eska ROCK заявив, що його радіостанція та більшість поляків уболівали за збірну України та сподівалися, що хоча б один співорганізатор цьогорічного Євро-2012 потрапить до півфіналу.

Як повідомлялося, у четвер низка організацій та приватних осіб подали заяву до прокуратури про підозру у вчиненні злочину двома відомими польськими журналістами Кубою Воєвудським та Міхалом Фігурським, котрі в ефірі 12 червня висловлювали непристойні жарти про громадянок України.

Міністерство закордонних справ України висловило обурення з приводу некоректних висловлювань двох журналістів радіостанції Radio Eska та вимагає публічних вибачень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування