Автора ролика, використаного проти Путіна, взяли за наркотики

П'ятниця, 22 червня 2012, 19:12

У Азербайджані затриманий правозахисник і головний редактор газети "Толиші садо" Гіла Мамедов, автор ролика "Ти хто такий? Давай, до побачення!".

Його заарештували за звинуваченням у незаконному зберіганні наркотиків в четвер, повідомили ВВС в поліції Баку.

Увечері 21 червня в його квартирі був проведений обшук, в ході якого, стверджують рідні правозахисника, слідчі підкинули у квартиру наркотики.

Попередній головред газети Новрузалі Мамедов також був заарештований азербайджанською владою в 2008 році, засуджений за звинуваченням у шпигунстві на користь Ірану і пізніше помер у тюремній лікарні.

Як відомо, раніше в Росії отримав небувалу популярність відеоролик "Ти хто такий? Давай, до побачення!", автором якого є саме Мамедов.

Він зняв на відеокамеру і виклав в інтернет традиційний виступ куплетистів на весіллі в місті Астара. Такі куплети називаються в Азербайджані "мейхана". Того разу рефреном виступу куплетистів стала фраза "Ти хто такий? Давай, до побачення!".

Відео отримало мільйони переглядів на YouTube і полюбилося російським опозиціонерам, які використали цю фразу проти президента Володимира Путіна.

В кінці травня хештег #путинтыктотакойдавайдосвидания в Твіттері вийшов на лідируючі позиції в світовому рейтингу тегів.

Пізніше ця фраза не раз обігравалася журналістами та опозиціонерами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News