У Києві знову побили організатора гей-параду

П'ятниця, 22 червня 2012, 19:26

Група невідомих осіб побила главу організаційного комітету Київського гей-параду Тараса Карасійчука.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного форуму-фестивалю "КиївПрайд".

У ніч з 21 на 22 червня , приблизно опівночі, на активіста напали біля будинку, в якому він мешкає, у Дарницькому районі Києва.

"В нападі взяли участь декілька чоловіків, які супроводжували побиття образами у зв’язку із сексуальною орієнтацією потерпілого", - йдеться в повідомленні.

"Показовою є та обставина, що нападники не намагалися пограбувати нашого колегу. Це свідчить, що злочин скоєно на ґрунті ненависті до гомосексуалів", - коментує напад секретар оргкомітету Станіслав Міщенко.

Карасійчука госпіталізували до лікарні швидкої допомоги. У постраждалого діагностовано струс мозку та подвійний перелом щелепи.

Проводиться детальне обстеження потерпілого, за результатами якого лікарі винесуть рішення про необхідність хірургічного втручання.

Як відомо, 20 травня 2012 року в Києві мав відбутися гей-парад, проте він був відмінений через побоювання організаторів щодо неспроможності міліції організувати безпеку заходу.

Тоді ж невідомі побили іншого члена оргкомітету параду Святослава Шеремета та донецького ЛГБТ-активіста Максима Касянчука.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування